About kidbeats

A playful music experience

Sinds het begin van de menselijke geschiedenis, teruggaand tot onze oervoorouders, heeft muziek een fundamentele rol gespeeld in onze evolutie.

 

Lang voordat we leren lopen of praten, worden we al beïnvloed door onze interactie met geluid. In de gedragspsychologie en andere wetenschappen heeft onderzoek aangetoond dat muziek van jongs af aan een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van de hersenen, maar toch is onze 21e-eeuwse technologie niet helemaal toegerust om een brug te slaan tussen kinderen en muzikanten. Het KidBeats project erkent deze lacune en wil de kwaliteit van de muziekbeleving van kinderen verbeteren door een duurzaam en wetenschappelijk verantwoord kader te ontwikkelen voor muziekproductie in de 21e eeuw.

 

KidBeats bouwt aan een methodologie die muzikanten helpt om op een duurzame, innovatieve en boeiende manier in contact te komen met de doelgroep van kleuters. Dit project maakt op geluid gebaseerd mediaspel voor kinderen mogelijk, gebaseerd op onderzoek, testen en ontwikkeling van digitale instrumenten, met aandacht voor milieubewuste materialen en 21e eeuwse oplossingen. Of we het nu leuk vinden of niet, steeds meer kinderen zijn al in een heel vroeg stadium bezig met apparaten. Deze apparaten zijn echter allemaal ontworpen voor volwassen gebruikers en hebben de impact op kinderen verwaarloosd. KidBeats hoopt een instrument te creëren dat de manier waarop kinderen met muziek omgaan zal veranderen door middel van apparaten die zijn ontworpen om hun ontwikkeling te voeden in plaats van te belemmeren.