Pro Progressione is een in Boedapest gevestigde artistieke hub, die mensen, beroepen en ambities verbindt door internationale samenwerkingsverbanden op het gebied van cultuur vorm te geven. Uit deze combinatie ontstaan creatieve ideeën – kunstenaars, culturele activisten, wetenschappers en deskundigen uit verschillende vakgebieden ontmoeten elkaar en geven geavanceerde antwoorden op de vragen van onze tijd.

Wij concentreren onze capaciteiten op de gebieden waar we een positieve impact op lange termijn kunnen maken. Daarom is Pro Progressione opgebouwd rond vier belangrijke pijlers: PP Social, PP Cult, PP Arts en PP Sound. Wij zijn actief op het gebied van sociaal geëngageerde kunst, interpretatie van cultureel & natuurlijk erfgoed, muziek als traditie en de productie van unieke voorstellingen. Ons innovatie team beschikt over een breed scala aan professionele competenties en creativiteit, elk van onze leden is persoonlijk betrokken bij kunst en cultuur.

Pro Progressione heeft tal van internationale projecten uitgevoerd die door de Europese Commissie werden ondersteund. Wij geloven in interdisciplinaire creatie, in een wederzijdse uitwisseling tussen disciplines, kunstvormen en actoren op sociaal en artistiek gebied. Onze algemene doelstelling is het creëren van een internationaal netwerk van kunstenaars, instellingen en publiek door de gemeenschappen te helpen om hun weg naar kunst te vinden.

Pro Progressione is actief in een groot aantal culturele verenigingen en programma’s: Culture Action Europe, IETM, MitOst, Voices of Culture, Association of Independent Performing Arts in Hungary. In 2021 is Pro Progressione geselecteerd als officiële partner van het New European Bauhaus Initiative van de Europese Commissie, waarin we samenwerken met een breed scala aan inspirerende netwerken, verenigingen en organisaties in heel Europa. In deze nieuwe Europese beweging treden we op als community managers, klankborden en belangrijke gesprekspartners om samen een duurzame en inclusieve toekomst te verbeelden en te bouwen.